Utrustning

Kvalitetssäkring är en viktig del av vårt dagliga arbete. Det sätter inte bara krav på utförandet, utan det kräver även ett kontinuerligt arbete med att underhålla och kontrollera all vår utrustning löpande. Både våra bilar och mätsystemen servas regelbundet samt vid behov. Mätsystemen kalibreras kontinuerligt och stäms av årsvis mot andra friktionsmätare.

Roadfriction tester 1

Den nyaste mätbilen i Roadfrictions flotta som bygger på samma specifikationer som föregångaren Roadfriction Tester 2, med vår egendesignade balk för mätsystemet, som ger oss möjligheten att flytta mäthjulet i valfritt läge bakom fordonet. Det gör mätningar på väglinjer, förseglingar och andra annars svåråtkomliga spår enklare och säkrare.

Modell: Volkswagen Caravelle
Tillverkningsår:
2020

Roadfriction tester 2

En kombination av våra två första friktionsmätare (RFT3 + RFTV70). Komfort möter effektivitet. 

Med samma mätsystem av typen TWO (Traction Watcher One), stora vattentankar, ordentliga arbetsytor och möjligheten att fritt placera mätsystemet i lämpligt spår. Denna arbetshäst utökar Roadfrictions kapacitet och tillgänglighet än mer.


Modell: Volkswagen Caravelle
Tillverkningsår:
2019

Roadfriction tester 3

Vår Volkswagen Transporter är byggd och anpassad efter vår egen idé, med ett mätsystem av typen TWO (Traction Watcher One).

Med mer än dubbel så stora vattentankar, större pumpar, ordentliga arbetsytor och ett mer flexibelt mätsystem är denna det optimala arbetsfordonet för större mätningar (gentemot RFTV70).

Vår egendesignade balk för mätsystemet, ger oss möjligheten att flytta mäthjulet i valfritt läge bakom fordonet. Det gör mätningar på väglinjer, förseglingar och andra annars svåråtkomliga spår enklare och säkrare.

Modell: Volkswagen Transporter
Tillverkningsår:
 2016

Twinfriction Tester

En vidareutveckling utav Roadfriction Tester 3, där bilen har anpassats för att kunna bära två stycken mätsystem
(Traction Watcher One) samtidigt.

Systemet är huvudsakligen byggt för att kunna utföra friktionsmätning av vinterväglag (MTB 110:2000) då man ej använder vatten vid mätning.

Systemet har ett speciellt inspektionsläge där marktrycket på mäthjulen varierar under mätningen beroende på friktionsvärdena, för att bespara slitage av mätdäck och utöka räckvidden utav mätningarna. 

Med dubbla mätaggregat mäts båda hjulspåren samtidigt.

Roadfriction tester V70

Ombyggd och specialanpassad av företaget Sarsys i Trelleborg.
Ursprungligen är systemet byggt för att kontrollera friktionen på flygplatser. Vi har tillämpat tekniken för att utföra friktionsmätningar på belagda vägar. 

Modell: Volvo V70 D4
Tillverkningsår:
2014

© Copyright Roadfriction